Strategy/Methodology

As part of a major airport expansion project designed by Kindrachuk Agrey Architecture, REFUEL offers travellers an amazing setting to relax and top up the tanks before flight. With an actual wing from a DeHavilland Otter aircraft above the bar and not one, but two tail sections of smaller planes serving as tables, a similarly unique and dynamic solution was required for it’s visual brand.

Logo and application design were kept simple and impactful, with a gorgeous metallic emboss on the menu covers conveying taste and quality. This simple, clean and bold solution portrays movement and transition, with the subdued palette of grey, silver and natural walnut allowing the many arresting features of the restaurant to take centre stage.

Signage was a unique challenge for the space, as lease restrictions were quite severe. To have frontage that was impactful enough to notice from a distance, I proposed an extremely horizontal format. This approach gave the frontage branding added gravitas and intensified the sense of movement.

In addition to the concept and design, the woodworking and all spray finishing on the sign was done here at Studio Jensen. Thanks to Universal Bindery and Laser Impressions for their contributions to this special project.

Client

Kindrachuk Agrey Architecture / Compass

Project Role(s)

Art Director
Creative Director
Designer
Production